Dichtbij is een wijkservicecentrum voor mensen met een beperking. Zij verrichten  allerlei diensten in samenwerking met en voor woonzorglocatie Rustoord, zowel binnen als buiten. Participeren en waar mogelijk meedoen in de samenleving zijn belangrijke uitgangspunten van het wijkservicecentrum. Dit is een initiatief van Raamwerk en woonzorglocatie Rustoord, ondersteund door de gemeente Lisse.

Dichtbij is gevestigd in de recreatiezaal op de 1e verdieping van woonzorglocatie Rustoord. Een prima uitvalsbasis om diensten te verrichten in de locatie. Deelnemers van Dichtbij delen koffie rond, doen boodschappen, helpen bij administratieve klussen (kopiëren, post klaar maken en papier versnipperen), brengen eten rond en doen andere hand- en spandiensten. Ook worden er samen met de bewoners heerlijke appeltaarten gebakken voor de verkoop.
Buiten de deuren van Rustoord kunnen ook allerlei activiteiten worden ondernomen bij bedrijven, organisaties en particulieren. Denk hierbij aan het eenvoudig onderhoud van tuinen, glas en papier ophalen in de wijk, de buurt schoonhouden d.m.v. het ‘troep trimmen’, controleren van materialen (puzzels en spelletjes) voor de kringloopwinkel.

Er wordt niet alleen gewerkt met professionele hulpverleners. Ook vrijwilligers stagiaires en leerlingen werken mee. Zij worden door de medewerkers van Raamwerk ingewerkt en begeleid.

Iedereen is welkom!

Particulieren, stichtingen, verenigingen, andere (zorg) organisaties, vrijwilligers en ondernemers worden van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen als zij een goed idee hebben voor een samenwerking met Dichtbij. Ook mensen die zomaar eens een kijkje willen komen nemen, een kopje koffie drinken of misschien als vrijwilliger willen werken zijn van harte welkom. U kunt altijd even bij ons binnen lopen.


Wijkservicecentrum Dichtbij
Rustoordlaan 1
2161 GC Lisse
06 - 22 24 67 70
dichtbij@wijkservicecentrum.com