De gemeente Lisse deed 19 maart mee aan de veertiende editie van Landelijk Opschoondag. Met ruim veertig enthousiaste vrijwilligers, werd de ongelijke strijd tegen zwerf afval aangegaan.

Om 10.00 uur werd er bij het gemeentehuis verzameld en om 12 uur werd de actie afgesloten door wethouder Evert-Jan Nieuwenhuis met een prijsuitreiking, koffie en gebak. Onder het gemêleerde gezelschap werden prijzen verdeeld voor bijvoorbeeld, grootste groep, het meeste afval, de origineelste kleding, het leukste jeugdteam en de meest bijzondere vondst.

Een extra aanmoedigingsprijs in de vorm van grootste groep was er voor wijkservicecentrum Dichtbij van Raamwerk, waar mensen met een beperking diensten in en rondom woonzorglocatie Rustoord verlenen en bovendien elke maandag in de weer zijn voor de gemeente. Buurtregisseur Monique van der Weijden was erg blij met zoveel betrokkenheid uit alle lagen van de gemeenschap. Naast wijkservicecentrum Dichtbij deed bijvoorbeeld ook de Poolse Stichting Kreda, bestuursleden van De Zonnebloem en jongerenwerk Lisse (JOL) mee.